Red Banana Pocket

Voor mijn studie communicatie en multimediadesign heb ik mijn afstudeerstage gelopen bij webbureau Red Banana in Roosendaal. Zij hebben mij de opdracht gegeven om een design te ontwikkelen wat hen helpt om nieuwe klanten te genereren. Hiervoor heb ik de applicatie Red Banana pocket ontwikkeld.

Diensten

Concept, Interaction Design, Onderzoek, Prototype, User Experience, Visual Design

Om het design vorm te geven, heb ik brainstormsessies met de medewerkers georganiseerd. Hierin is besloten om een applicatie voor klanten te ontwikkelen. De applicatie beschikt over informatie over de samenwerking met Red Banana en biedt de mogelijkheid om aan de hand van een spaarmodel gemakkelijk nieuwe klanten te genereren.

De brainstorm sessies hebben inzicht gegeven in de functionaliteiten van de applicatie. Om te starten ben ik gaan schetsen. Deze schetsen zijn getest met medewerkers en omgezet in paper prototypes. Deze prototypes heb ik vervolgens getest met de gebruikers van de applicatie en ingezet in clickable prototypes, namelijk wireframes. Na wat bijgeschoven en testen, heeft dit uiteindelijk geleid tot een eindproduct.